1942-47

1942

Mjölkcentralens glassavdelning och Choklad-Thule gick samman och köpte Alaska Glace. Det nya företaget fick namnet Glace-Bolaget.

Nyheter / Nya namn 1942–48:

  • Alaska-Pie (f.d. Puck-Block?)
    • Pistage o. choklad.
  • Puck-Stång Vanilj blir Thulis Vanilj
  • Puck-Pinne 1 blir Choklad-Pinne
  • Puck-Pinne Vanilj blir Alaska-Pinne Vanilj
  • Puck-Pinne Päron blir Alaska-Pinne Päron

Vidare historia

1962 Mutltinationella Unilever köper Gille-Glace och Trollhätteglass. Gille-Glace försvinner från Stockholmsbutikerna och istället kommer Trollhätteglass.

1963 gick de fem mejeriägda glassföretagen Arla Glass (Göteborg), Cupglass (Örebro), Freja Glass (Gävle), Nordan Glass (Luleå) och Solglass (Karlstad) upp i GB. Detta gjorde att GB kom att finnas i nästan hela Sverige, undantaget Sydsverige.

1966 kom GB till Sydsverige då de gick samman med Malmö Glass AB (Ge-Ge) och Åhus Glass. Företaget fick nu rikstäckande distribution.

1973 fusionerade Glace-Bolaget med Trollhätteglass och Unilever blev delägare i det nya bolaget. 88:an blev den enda glassen från Trollhätteglass som fortsatte produceras.

1985 beslutade Arla att sälja Glace-Bolaget till Unilever, men behöll tio procent av aktierna. 1991 bytte Glace-Bolaget namn till GB Glace. I början av 1996 blev GB Glace ett helägt dotterbolag till Unilever.

1998 bytte GB Glace ut sin logotyp mot en ny med ett hjärta på. Hjärtat är gemensamt för alla Unilevers glassföretag. GB-gubben fick en ny kostym i gula, blåa och röda färger.

2003 förändrades åter den grafiska profilen för samtliga Unilever-företag. Hjärtat fick en något annorlunda utformning och samtliga förpackningar och annan grafisk kommunikation fick ansiktslyftningar. För GB Glace del innebar detta att GB-gubben igen fick nya kläder. (Källa: Wikipedia)

Kommentarer
Postat av: write my paper

Alaska pie is really great kind of pie - I like it very much!

2012-04-01 @ 12:15:14
URL: http://essay-for.me/write-my-paper.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0